Εικαστικοί Δημιουργοί

Εικαστικοί Δημιουργοί

Κάθε Τετάρτη στις 23.00

Επιμέλεια – Παρουσίαση Ντίνος Γιωτόπουλος

Σκηνοθετική επιμέλεια-Εικονοληψία

Παναγιώτης X. Περπερίδης

Μοντάζ Θανάσης Καρακόλης

Οργάνωση παραγωγής XPERMEDIΑ www.xpermedia.blogspot.com

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
www.egnatia.tv


e-mail: xper_media@yahoo.gr

τηλ.επικοινωνίας. 690.661.2012 και 6937.37.80.67

Εγραψαν,είπαν,έδειξαν γιά εμάς...
Sunday, 5February 2012


Εικαστικοί Δημιουργοί | Τηλεοπτική κιβωτός μνήμης


Ο Ντίνος Γιωτόπουλος είναι γνωστός στην Β. Ελλάδα ως τηλεοπτικός παραγωγός που αναδεικνύει τις δουλειές των σημαντικών εικαστικών δημιουργών με συνέπεια τα 10 τελευταία χρόνια. Είναι καιρός να ασχοληθούμε κι εμείς με την ανάδειξη του. Από την εκπομπή του στο τοπικής εμβέλειας κανάλι της Μακεδονίας “Εγνατία TV” ο Ντίνος Γιωτόπουλος έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο αρχείο με εικαστικούς δημιουργούς από όλη την Ελλάδα με έμφαση στην Μακεδονία, τους οποίους όχι μόνο αναδεικνύει στιγμιαία, όσο διαρκεί η κάθε εκπομπή, αλλά, “αποθανατίζει” αφού δημιουργεί μία ιστορία για αυτούς, ένα αρχείο, μία ιστορική αναφορά. Στόχος του άλλωστε -όπως μας είπε- είναι μεν να προβάλλει τη δουλειά των καλλιτεχνών και να τους κάνει γνωστούς στο ευρύτερο κοινό, αλλά, και να καταγράψει τις προσωπικότητες, την πορεία και το έργο των καλλιτεχνών της Μακεδονίας ώστε να υπάρχει μια επίσημη καταγραφή, ικανή να εξυπηρετήσει μεταγενέστερες αναζητήσεις.

Καταξιωμένος εικαστικός δημιουργός και ο ίδιος ο Ντίνος Γιωτόπουλος θα πρέπει να συμβιβάσει τα συναισθήματα του με την πράξη, μεσούσης κρίσης, και συνεχίζει να αποδίδει μια ποιοτική εκπομπή κάνοντας τα μέγιστα με ελάχιστα μέσα. Ο ίδιος και οι συνεργάτες του (Παναγιώτης Περπερίδης στην σκηνοθεσία, Θανάσης Καρακόλης στο μοντάζ, XPERMEDIA στην οργάνωση παραγωγής) αποτελούν μοναδικό διάλειμμα ποιοτικής προβολής του πολιτισμού στην Ελληνική τηλεόραση μέσω της συχνότητας του Εγνατία TV (κανάλι 31 ψηφιακά και 64 αναλογικά) κάθε Τετάρτη βράδυ.

Η εκπομπή σκιαγραφεί μέσα σε 40’ την πορεία ενός καλλιτέχνη, και έχει στο ενεργητικό της πολλές πρωτιές, αλλά, ακόμα περισσότερο την τιμή της διαχείρισης της υστρεροφημίας καθενός από τους δημιουργούς που έχει καταγράψει την ζωή και το έργο τους, γράφοντας -σχεδόν κυριολεκτικά- ιστορία.
Το ξεκίνημα του “ταξιδιού” του Ντίνου Γιωτόπουλου σε αυτή την πρωτότυπη δημοσιογραφία της Τέχνης έγινε από το 1999, από τα ερτζιανά και συγκεκριμένα από την συχνότητα του ιδιωτικού σταθμού Studio 3, όπου παρουσίασε για πρώτη φορά εκπομπή με τίτλο “Εικαστικές Αναφορές” και συναφές περιεχόμενο.

Αργότερα, έκανε πρόταση στο κανάλι με το οποίο συνεργάζεται τώρα, θεωρώντας την τηλεόραση καταλληλότερο μέσο διάδοσης της εικαστικής δημιουργίας, κατανόησης των έργων των δημιουργών και πιο ολοκληρωμένο τρόπο αποτύπωσης και απόδοσης της προσωπικότητας τους. “Αν με συναρπάζει κάτι περισσότερο είναι όταν άνθρωποι που θεωρούνται ιδιαίτερα εσωστρεφείς, ξεδιπλώνουν πτυχές του εαυτού τους που κανείς δεν υπέθετε ότι είχαν, στον φακό και μπροστά -μέσα- στα σπίτια των τηλεθεατών. Είτε είναι αρετές του λόγου και της σκέψης, είτε είναι ακόμα ποίηση, μουσική, άλλα ταλέντα για τα οποία ο κόσμος δίνοντας έμφαση στο γνωστότερο μέρος τους -αυτό της εικαστικής δημιουργίας- αγνοούσε. Το μεγαλύτερο κέρδος που αποκομίζω είναι η χαρά να μορφώνω παιδιά και νέους σε θέματα τέχνης, να εστιάζω την κοινή γνώμη στην προαγωγή της”.

http://artsantiquesmagazine.blogspot.com/2012/02/blog-post.html?spref=fb

Ζωγραφική 'Εκθεση Γιωτόπουλου from Into The Night on Vimeo.

VERSALIES - NAMASTE - PAINTERS from Into The Night on Vimeo.

Agias sofias 21, 54623 Salonica, Greece

Versalies Café-Piano Bar Live Music

------------ V E R S A L I E S PIANO-BAR ------------------

Εκεί που η μουσική παντρεύεται το περιβάλλον της

Εκει που η γεύσεις ερωτεύονται τις αισθήσεις

Εκει που η διασκεδαση συναντά τον χώρο της

------------- V E R S A L I E S PIANO-BAR ------------------

ΑΓ.ΣΟΦΙΑΣ 21, 1ος ΟΡΟΦΟΣ, ΚΕΝΤΡΟ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 2311 212211 , KIN. 6907 799089

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ κάτι όμορφο και ζεστό.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ένα περιβάλλον ξεχωριστό στη διακόσμηση.

Από το πρωί με ΚΑΦΕΔΑΚΙ, ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ, ΜΠΥΡΕΣ, ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ, έτσι ώστε να έχει η παρέα το χώρο της.

Απολαύστε το “Into the Night”:

• στην Εγνατία Τηλεόραση ( Περιφερειακής Εμβέλειας Kεντρικής Μακεδονίας Κανάλι 64 & DVB-31) Τετάρτη στις 00.00 και κάθε βράδυ στις 02.00

• στη Γνώμη Τηλεόραση(κανάλι 42 & DVB-50) Τρίτη- Πέμπτη- Σαββατοκύριακο στις 00.00

Συντελεστές εκπομπής:

Επιμέλεια: Παναγιώτης Περπερίδης

Αρχισυνταξία: Βίκυ Δέτσικα

Παρουσίαση: Βιβή Αναστασιάδου, Γιολάντα Ελευθεριάδου

Ρεπορτάζ- News: Βίκυ Δέτσικα, Κατερίνα Μελίσσα

Σκηνοθεσία- Μοντάζ: Γιώργος Αγγελούδης

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Παναγιώτης Περπερίδης

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: XPERMedia *Επικοινωνία: 6906612012 e-mail : xper_media@yahoo.gr